مهندسی بهداشت محیط

ماده 13: قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی

مقررات بهداشت محیطی مربوط به مراکز تهیه و تولید ، نگهداری ، توزیع ، فروش و حمل و نقل مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی ، طبق آئین نامه ای از طرف وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تعیین و برای اطلاع عموم به وسایل مقتضی آگهی میشود.تخلف ازمقررات مذکور مستوجب مجازاتهای بازدارنده از25000 تا500000 ریال جریمه نقدی به ازاء هر مورد نقص بهداشت محیطی خواهد بود.
 
مامورینی که از طرف وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی برای نظارت بر بهداشت محیط اماکن و مراکز موضوع این ماده تعیین میشوند مکلفند متخلفین از مقررات بهداشت محیطی را با ذکر موارد تخلف با تنظیم گزارش به مسؤول بهداشت محل معرفی نمایند . مسؤول بهداشت محیط محل در صورت تایید گزارش مامور نظارت ، متخلف را به دادگاه معرفی و به مدیر مؤسسه نیز کتباً اخطار مینماید نواقص بهداشت محیطی را ظرف مدت 15 روز تا 2 ماه ( برحسب نوع و تعداد نواقص ) برطرف نماید. در صورتیکه پس از انقضای مهلت داده شده نواقص برطرف نشده باشد مامور نظارت مکلف است مراتب را به مسؤول بهداشت محل گزارش نماید و مسؤول مذکور پس از رسیدگی و تایید گزارش مامور نظارت محل تعیین شده را با دستور کتبی موقتاً برای حداقل مدت یک هفته تعطیل می نماید . تعطیل محل با پلمپ یا لاک و مهر انجام و با نصب اطلاعیه علت تعطیل همراه خواهد بود. بازگشایی برای رفع نواقص در صورتی اجازه داده خواهد شد که صاحب یا مدیر موسسه ، مسؤول بهداشت محل را ضمن سپردن تعهد قابل قبول از اجرای قانون مطمئن سازد و بهره برداری مجدد از محل منوط به رفع کلیه نواقص و اخذ مجوز بهره برداری از مسؤول بهداشت محل میباشد. اقدام به بهره برداری قبل از رفع کامل نواقص و اخذ مجوز بهره برداری ، موجب تعطیل مجدد محل بمدت حداقل یکماه خواهد بود.
·         ماده 14 : قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی
کلیه مواد تقلبی یا فاسد یا موادی که مدت مصرف آنها منقضی شده باشد بلافاصله بعد از کشف توقیف میشود. هرگاه وزارت بهداری یا موسسات مسؤول دیگر گواهی نمایند که مواد مکشوفه برخی از مصارف انسانی یا حیوانی یا صنعتی قابل استفاده است ولی نگهداری آنها امکان ندارد مواد مکشوفه به دستور دادستان شهرستان با اطلاع صاحب کالا و با حضور نماینده دادستان بفروش می رسد و وجوه حاصل تا ختم دادرسی و صدور حکم قطعی در صندوق دادگستری تودیع خواهد شد. هر گاه گواهی شود که مواد مکشوفه قابلیت مصرف انسانی یا حیوانی یا صنعتی ندارد فوراً به دستور دادستان معدوم میشود.
·         ماده 36 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی :
شرکتهای پخش ، فروشگاهها ، سوپر مارکتها ، تعاونیها و سایر اماکن که حق فروش یا توزیع کالاهای خوردنی و آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی را دارند مجاز به عرضه و فروش آن دسته از کالاهای مشمول قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی میباشند که دارای پروانه ساخت معتبر و یا مجوز ورود از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی باشند.
·         ماده 37 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی :
فروشگاهها ، سوپر مارکتها ، تعاونیها و سایر اماکن باید از عرضه و تحویل کالای غیر بهداشتی خودداری نمایند . عرضه و تحویل کالا با علم بر غیر بهداشتی بودن آن تخلف محسوب میشود.
·         ماده 39 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی :
متصدیان و مسؤولین کارخانجات و کارگاهها و مراکز تهیه و توزیع مواد خوردنی ، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی ، اماکن عمومی ، مراکز بهداشتی درمانی ، مراکز آموزشی و پرورشی ، محلهای نگهداری و پرورش دام و طیور و کشتارگاهها ملزم به رعایت ضوابط و مقررات بهداشت محیطی در محل فعالیت خود میباشند.
متخلفین از مواد این ماده به ازای هر مورد نقص بهداشتی به مجازاتهای زیر محکوم میشوند:
·         مرتبه اول : جریمه نقدی از مبلغ یکهزار تا پنجاه هزار ریال
·         مرتبه دوم : جریمه نقدی از مبلغ دو هزار تا یکصد هزار ریال
·         مرتبه سوم : جریمه نقدی از مبلغ چهارهزار تا دویست هزار ریال
·         مرتبه چهارم : علاوه بر مجازات مرتبه سوم ، زندان از یک تا شش ماه
ماده 688 قانون مجازات اسلامی :
هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده ، دفع غیر بهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید ، ریختن مواد مسموم کننده در رودخانه ها ، زباله در خیابانها و کشتار غیر مجاز دام ، استفاده غیر مجاز فاضلاب خام یا پساب تصفیه خانه های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع میباشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس تا یکسال محکوم خواهند شد.
·         بند 20 ماده 55 قانون شهرداری ( وظایف شهرداری )
جلوگیری از ایجاد و تاسیس کلیه اماکن که به نحوی از انحا موجب بروز مزاحمت برای ساکنین یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست. شهرداری مکلف است از تاسیس کارخانه ها ، گاراژهای عمومی و تعمیرگاهها و دکانها و همچنین مراکزی که مواد محترقه می سازند ، اصطبل چهارپایان و مراکز دامداری و بطور کلی تمام مشاغل و کسبهایی که ایجاد مزاحمت و سروصدا کند یا تولید دود یا عفونت و یا تجمع حشرات و جوندگان نماید جلوگیری کند و در تخریب کوره های آجر و گچ و آهک پزی و خزینه گرمابه عمومی که مخالف بهداشت است اقدام نماید و با نظارت و مراقبت در وضع دودکشهای اماکن و کارخانه ها و وسایط نقلیه که کارکردن آنها دود ایجاد می کند از آلوده شدن هوای شهر جلوگیری نماید و هرگاه تاسیسات مذکور قبل از تصویب این قانون بوجود آمده باشد آنها را تعطیل و اگر لازم شود آنها را به خارج از شهر انتقال دهد.
·         ماده 4 آیین نامه بهداشت محیط :
بمنظور جلوگیری از روند روبه رشد آلودگی منابع آب سطحی و زیرزمینی اعم از چاهها ، رودخانه ها ، قناتها ، چشمه ها و آب مصرفی شهر و روستا کمیته ای به نام کمیته حفاظت از منابع آب آشامیدنی زیر نظر استاندار با عضویت مدیران و رؤسای اداره کل بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، سازمان حفاظت محیط زیست ، سازمان آب منطقه ای استان ،جهاد سازندگی استان ، برنامه و بودجه استان و شرکت آب و فاضلاب استان تشکیل میشود تا موارد زیر را بررسی و اقدام نمایند.
اتخاذ تصمیم راجع به خارج نمودن بعضی از منابع تامین آب آشامیدنی از سرویس بر اساس گزارش اداره کل بهداشت محیط آلوده شده اند اعم از چاهها ، چشمه ها و قناتها
اتخاذ تدابیر لازم جهت حفاظت از منابع آب آشامیدنی موجود بر اساس دستورالعملهایی که توسط دستگاههای ذیربط پیشنهاد میشود و به تصویب کمیته می رسد.
اتخاذ تدابیر لازم بمنظور حفظ حریم مناطقی که در آینده برای تامین آب شهرها از طریق دستگاههای ذیربط پیشنهاد میشود.
4- اتخاذ تصمیم در رابطه با بحرانهای ناشی از آلودگی منابع آب و چگونگی مقابله با آنها
·         ماده 11قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی :
در موردجرایم موضوع این قانون کمیسیونی مرکب از سرپرست نظام پزشکی مرکز یا استان بر حسب مورد و رئیس دانشگاه و نماینده وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی موضوع را بدواً رسیدگی نموده و در صورت تشخیص وقوع جرم در مورد مؤسسات دولتی به کمیسیون تعزیرات حکومتی بخش دولتی و در موارد غیر دولتی به دادسرای انقلاب اسلامی جهت تعیین مجازات معرفی می نماید که در شعبه ویژه اداره تعزیرات قابل رسیدگی است.
 

((ماده 609 قانون مجازات اسلامی:

 هر کس به کارکنان وزارتخانه ها، موسسات و شرکتهای دولتی در حین انجام وظیفه و یا به سبب آن توهین نماید به مدت 3 تا 6 ماه حبس  و یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود.))



ماده 607 ـ  تمرد نسبت به مامورين دولت

هرگونه حمله يا مقاومتي كه باعلم وآگاهي نسبت به مامــورين دولت درحين انجام وظيفه آنان به عمل آيد تمرد محوسب ميشود ومجازات آن به شرح ذيل است:
1ـ هرگاه متمرد به قصد تهديد اسلحه خود را نشان دهد، حبس از شش ماه تا دوسال.
2ـ هرگاه متمرد درحين اقدام دست به اسلحه برد، حبس از يك تاسه سال.
3ـ درساير موارد حبس از سه ماه تا يك سال.
تبصره ـ اگر متمرد درهنگام تمرد مرتكب جرم ديگري هم بشود به مجازات هر دو جرم محكوم خواهـــد شد.

به زبان ساده تر همکاران بهداشت محیط در بازرسیهای خود از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در صورتی که مواد غذایی بسته بندی شده ای را مشاهده نمودند که دارای مشخصات 6 گانه که همانا( 1-شماره ثبت2- کد بهداشتی .پروانه بهره برداری 3- تاریخ تولیدو انقضاء4-قیمت5- آدرس 6- مواد تشکیل دهنده) نمی باشد. می توانند طبق این فانوناین مواد غذایی را جمع آوری نمایند( حتما با تنظیم صورتجلسه و اشاره به قانون گفته شده ) و در این بین در صورتی که این مواد غذایی نمونه برداری و یه آزمایشگاه محترم مواد غذایی ارسال گردند. جوابیه ارسالی اشاره به همین قانون نموده و بدون انجام آزمایش جوابیه ( غیر قابل مصرف و یا گاها غیر قابل قبول ) صادر می نماید 

ماده 11- مشخصات مواد غذایی

در موسسات داخلي كه نوع آنها از طرف وزارت بهداري معين و صورت آن منتشر مي گردد صاحبان آنها مكلفند طبق دستور وزارت بهداري مشخصات لازم را در مورد هر نوع فرآورده بخط فارسي خوانا روي بسته بندي يا ظرف محتوي جنس قيد نمايند كه موارديكه فرمول محصول با مواد تركيبي طبق تقاضاي سازنده فرمول بايستي محفوظ بماند بايد فرمول محصولات را قبلا به وزارت بهداري تسليم و شماره پروانه آن را روي بسته بندي ذكر نمايد:

متخلفين از مقررات اين ماده به پرداخت غرامت از پنجهزار تا بيست هزار ريال محكوم خواهند شد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.